Potražite nas
Scroll

Svaki problem ima rješenje.

Mi se ne bavimo samo savjetovanjem. Mi se bavimo i onime čime se bavite i vi. Mi radimo s vama, vi radite sa svojim klijentima i zajedno gradimo bolje društvo. Situaciju po situaciju.

Porezno i poslovno savjetovanje

Dobar savjet ne stoji puno. A puno znači.

Mi vjerujemo u poslovno savjetovanje bez disclaimera.

Naši porezni savjeti usmjereni su sagledavanju cjelokupne poslovne situacije i zakonskog okvira, a cilj nam je pružiti savjet koji ima praktičnu vrijednost za naše klijente.

Porezni postupci

U vremenu trajanja poreznih nadzora nad našim klijentima nastojimo razriješiti eventualne primjedbe poreznog tijela u najranijoj fazi postupka. Sudjelujemo u poreznim nadzorima na temelju punomoći. Klijente pratimo kroz cijeli proces, od podnošenja prigovora i žalbi na zapisnik i rješenje pa sve do pripreme eventualne tužbe.

Porezni pregledi i due diligence

Porezni pregledi i due diligence identificiraju porezne rizike i nepravilnosti. Moguće je obaviti pregled po vrsti poreza i za definirana razdoblja, što se često traži od strane potencijalnog kupca poduzeća ili prilikom promjena u upravi ili računovodstvu društva.

Dokumentacija o transfernim cijenama

Prema važećim propisima nužno je imati relevantnu dokumentaciju kada se radi o transfernim cijenama, ne samo kada se radi o odnosima između povezanih osoba rezidenata i nerezidenata, već i domaćih osoba u određenim slučajevima. Naše iskustvo u ovom području izgrađeno je pripremom dokumentacije o transfernim cijenama u različitim granama, a u procesu pripreme između ostalog koristimo podatke programskog sučelja „Amadeus“.

Porezna optimizacija

U sklopu porezne optimizacije sagledavamo cjelokupno poslovanje Društva i zakonske okvire, a zatim utvrđujemo potencijal za poreznom optimizacijom poslovanja koja može rezultirati značajnim uštedama. U drugom koraku definiramo potrebne promjene kako bi se spomenute uštede realizirale.

Savjetovanje vezano uz Hrvatske standarde financijskog izvještavanja i Međunarodne standarde financijskog izvještavanja (HSFI i MSFI)

Naši stručni savjetnici imaju kompetencije pružati ovu vrstu savjeta zahvaljujući internacionalnim edukacijama kao što je ACCA (http://www.accaglobal.com/) te dugogodišnjem revizorskom i savjetodavnom iskustvu, kao i kontinuiranoj edukaciji.